Ribeye Steak Dry-Aged

Nog geen reviews

Ribeye Steak Dry-Aged

17,69 16,75

29 stuks op voorraad van dit gewicht
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Ierse Ribeye 21 dagen gerijpt volgens het traditionele droge rijpingsproces. Deze methode maakt het vlees extreem mals en geeft het een intense smaak en een unieke textuur. Puur genieten zoveel smaak!

  • Herkomst: Ierland
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 300 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: €58.99
  • Samenstelling: 100% Dry Aged Rundvlees

BESCHRIJVING

 

Dit Iers rundvlees is gerijpt volgens het traditionele droge rijpingsproces. Deze methode maakt het vlees extreem mals en geeft het een intense smaak en een unieke textuur.

Waar komt de ribeye vandaan?

De ribeye zit aan de voorkant van de rug van het rund, tussen de schouder en de lende in. Dit deel heeft meer bewogen en is daardoor voller van smaak. 

Algemene bereidingstips

1. Ontdooi de ribeye in de koelkast gedurende 24 uur.
2. Laat het vlees voor bereiding goed op kamer temperatuur laten komen (haal uit de koelkast minstens 0.5 uur voor bereiding).
3. Verwarm de oven voor op 110 graden.
4. Bestrooi de ribeye naar smaak met een rub en/of zout en peper.
5. Doe olie en roomboter in een pan en bak de ribeye aan alle kanten mooi bruin.
6. Plaats de ribeye in een braadslede en plaats deze in de voorverwarmde oven.
7. Temperaturen:
  - Rare 50-52
  - Medium rare 55-58
  - Medium 60-63, verder garen dan medium raden we af.
8. Laat de ribeye 5 minuten tot “rust” komen onder een theedoek of aluminiumfolie.

Eet smakelijk!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »