Picanha Black Angus USA

Nog geen reviews

Picanha Black Angus USA

24,75 21,04

5 stuks op voorraad van dit gewicht
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

USA graangevoerde Picanha van het Black Angus rund. Eenvoudig te bereiden, heerlijk mals door zijn superieure marmering met een heerlijke "Beef" smaak.
Let op: Lagere gewichten zijn in de lengte gehalveerde picanha's

  • Herkomst: USA
  • Houdbaarheid: minimaal 6mnd na ontvangst
  • Gewicht: 750 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €32.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees

BESCHRIJVING

Black Angus Picanha uit USA

Ons Amerikaanse rundvlees komt van de Colorado River in het zuidwesten van Amerika. De Black Angus runderen worden met grote zorg grootgebracht in de rauwe natuur en de natuurlijke weilanden. 
Na drie jaar op de rivierbedding worden de runderen voor ten minste 120 dagen naar een weidegrond verplaatst. Deze periode krijgen de dieren een graandieet met een hoog aandeel maïs om het vlees zijn authentieke en superieure marmering te geven. De marmering geeft het rundvlees een uitzonderlijke malsheid en smaak. 

Waar komt de picanha vandaan?

De picanha - ook wel staartstuk genoemd - ligt tegen de dikke lende, aan de achterkant van het rund dicht bij de staart. Vandaar de naam staartstuk.
De picanha heeft een karakteristieke vetlaag waaraan dit braadstuk zijn populariteit te danken heeft. In Brazilië gebruikt men de picanha met karakteristieke vetlaag voor de Churrasco-grillschotel. In Frankrijk wordt het stuk beschouwd als een ware delicatesse d, Coulotte Steak.

Algemene bereidingstips

1. Ontdooi de picanha in de koelkast gedurende 24 uur.
2. Laat het vlees voor bereiding goed op kamer temperatuur laten komen (haal uit de koelkast minstens 1 uur voor bereiding).
3. Bereid de barbecue voor op indirect grillen, verdeel de barbecue in 2 zones: 1 warme (165˚C) en 1 gloeiend hete (250˚C). Dit doe je door het houtskool aan 1 kant van het rooster te leggen.
4. Snijd de fat cap kruislinks in
5. Bestrooi de picanha met een rub en/of zout en peper
6. Grill de picanha met de vetlaag naar boven op de warme zone (indirect) totdat een kerntemperatuur van ongeveer 50˚C.
7. Verplaats de picanha naar de hete zone (directe) en draai de fat cap naar het rooster en laat het vet lekker krokant uitbakken.
8.Laat de picanha tot “rust” komen onder een theedoek

Kerntemperaturen picanha

- Rare 50-52˚C
- Medium rare 55-58˚C
- Medium 60-63˚C.

Verder garen dan medium is zonde en raden wij af.

Tip: wrijf de kruiden en zout ook goed tussen de ingesneden vetlaag, hierdoor bak het vet lekker krokant uit!

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »