Ierse Picanha Grasgevoerd

Nog geen reviews

Ierse Picanha Grasgevoerd

35,89

3 stuks op voorraad van dit gewicht
 • Gratis verzending vanaf €50
 • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Rijk, sappig, eersteklas vlees, perfect voor een BBQ gebraad. Snijd de picanha dun door zomerse salades, een onvergetelijke steak sandwich of snijd in indrukwekkende picanha steaks aan tafel.

 • Herkomst: Ierland
 • Houdbaarheid: minimaal 5 maanden na ontvangst
 • Gewicht: 1100 gram
 • Leveringsconditie: Diepvries
 • Kiloprijs: € 23.95
 • Samenstelling: 100% Rundvlees

BESCHRIJVING

Grasgevoerde Picanha

Het Ierse rundvlees heeft een sterke rode kleur, is fijnkorrelig, mooi gemarmerd en sappig en zacht, zelfs na het braden. Ons Ierse rundvlees komt uit het uitgestrekte weiland van Ierland. Door de ideale klimatologische omstandigheden op het eiland kunnen runderen van maart tot oktober genieten van een lange beweidingsperiode.

De grasgevoerde Picanha van LeJean weegt ca 1100 gram en is daarom goed geschikt om met 3 a 4 personen van te eten.

Algemene Bereidingstips

De picanha of staartstuk ligt tegen de dikke lende, aan de achterkant van het rund dicht bij de staart, vanwaar de Nederlandse naam staartstuk. De Picanha heeft een karakteristieke vetlaag waaraan dit braadstuk zijn populariteit te danken heeft. In Brazilië gebruikt men de Picanha met karakteristieke vetlaag voor de Churrasco-grillschotel. In Frankrijk wordt het stuk beschouwd als een ware delicatesse de "Coulotte Steak".

Temperatuur BBQ: 140 graden

Duur: variabel

Techniek: Direct/Indirect

 1. Ontdooi de Picanha in de koelkast gedurende 24 uur
 2. Laat het vlees voor bereiding goed op kamer temperatuur laten komen (haal uit de koelkast minstens 1 uur voor bereiding).
 3. Bereid de bbq voor op indirect grillen, verdeel de BBQ in 2 zones, 1 warme (165˚C)- en 1 gloeiend hete(250˚C) zone door het houtskool aan 1 kant van het rooster te leggen.
 4. Kruislinks insnijden van de “fat cap”
 5. Bestrooi de Picanha met een rub en/of zout en peper
 6. Grill de Picanha met de vetlaag naar boven op de warme zone (indirect) totdat een kern temperatuur van ongeveer 50 graden.
 7. Verplaats de picanha naar de hete zone (directe) en draai de “fat cap” naar het rooster en laat het vet lekker krokant uitbakken.
 8. Temperaturen
  • Rare 50-52
  • Medium rare 55-58
  • medium 60-63, verder garen dan medium is zonde en af te raden.
 9. Laat de picanha tot “rust” komen onder een theedoek

     

Tip: wrijf de kruiden en zout ook goed tussen de ingesneden vetlaag, hierdoor bak het vet lekker krokant uit!

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »