Ossenhaaspuntjes

LeJean Ossenhaas Uruguay

ca. 1400 gram

€50,29
LeJean Ossenhaas biefstuk

ca. 150 gram

€8,09
LeJean Chateaubriand  Black Angus

ca. 800 gram

€53,55 €50,99
LeJean Ossenhaas Uruguay

ca. 1450 gram

€63,75
LeJean Ossenhaas biefstuk Uruguay

ca. 200 gram

€10,25
LeJean Ossenhaaspuntjes

ca. 500 gram

€14,49

Ossenhaaspuntjes

Ossenhaaspuntjes bestellen? Dan ben je bij LeJean aan het juiste adres. Binnen ons assortiment vind je zowel ossenhaas dat afkomstig is van graangevoerde runderen uit Australië als vlees afkomstig van runderen in Argentinië en Uruguay. Daarnaast heb je tevens de mogelijkheid om te kiezen voor een heerlijk Black Angus ossenhaaspakket indien je voor meerdere culinaire hoogstandjes wilt zorgen. Eerst vertellen we je liever wat meer over waar dit vlees nu precies vandaan komt én hoe je de ossenhaaspuntjes natuurlijk op de beste manier kunt bereiden.

Wat zijn ossenhaaspuntjes?

Ossenhaas is één van de meest populaire soorten rundvlees en wordt in de Verenigde staten ook wel tenderloin genoemd. In Duitsland staat dit vlees echter weer bekend als filet. Alle benamingen verwijzen echter naar hetzelfde stuk vlees, namelijk: het vlees dat onder de rugspier ligt, oftewel de ossenhaas. Dit is een relatief klein stuk vlees en uit iedere koe kunnen twee stukken ossenhaas worden gehaald. Vervolgens wordt dit gedeelte opgesplitst in drie andere gedeeltes, namelijk: de kop van de haas (chateaubriand), het middenstuk (centre cut) én de punt. Uit dit laatste gedeelte komen de ossenhaaspuntjes vandaan. Vandaar dat er dan ook relatief weinig aanbod is. Dit neemt echter niet weg dat dit vlees enorm populair is over de gehele wereld en ook in Nederland is dit het geval. Het vlees is enorm mals en heerlijk van smaak.

De mogelijkheden

Hoewel ossenhaaspuntjes dus niet bijzonder groot zijn, zijn de mogelijkheden dat wel. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om dit vlees rauw te eten in de vorm van carpaccio. Daarnaast kan dit vlees zowel gebakken, gebraden of gegrild worden. Wij raden het dan ook zeker aan om al deze verschillende varianten eens zelf te proberen. In dit geval zal je namelijk merken dat er een wezenlijk verschil in smaak aanwezig zal zijn. Laat je creativiteit de vrije loop gaan en realiseer de mooiste en meest smaakvolle gerechten door gebruik te maken van ossenhaaspuntjes.

De bereidingswijze

Wanneer het aankomt op de bereidingswijze van de ossenhaas zijn er net als bij andere soorten rundvlees verschillende mogelijkheden. Wel is het belangrijk om rekening te houden met dat het feit dat om kleinere puntjes gaat en dat het vlees mager is. Hierdoor hoef je het vlees niet lang te bakken. Indien je dit namelijk wel doet bestaat er een kans dat het vlees te gaar zal worden, waardoor het vlees een stuk taaier zal aanvoelen. Hier zit je dan ook absoluut niet op te wachten en zorg er dan ook altijd voor dat je het vlees uit de pan, de grill of oven haalt wanneer het vlees nog rood is van binnen. Wij adviseren iedereen om de ossenhaas rare tot medium rare te bereiden, maar natuurlijk is dit altijd afhankelijk van je persoonlijke voorkeur.

Meer weten?

Wil je meer weten over de oorsprong van ossenhaaspuntjes of heb je andere vragen die je aan onze klantenservice wilt stellen? Twijfel dan geen enkel moment om contact met ons op te nemen. Wij zijn zowel telefonisch als via e-mail bereikbaar en eventueel kan je zelfs gebruikmaken van de aanwezige chatfunctie op onze website. Stuur je vraag door naar [email protected] of bel naar +31 (0)70 201 7034. Wij proberen al je vragen zo snel en duidelijk mogelijk te beantwoorden. In ieder geval hebben wij er alle vertrouwen in dat jij met het vlees uit ons assortiment heerlijke gerechten op tafel zal zetten. Geniet hier dan ook zeker van. Het bestellen van de ossenhaaspuntjes kan bijzonder snel, voordelig en eenvoudig, waardoor werkelijk niets je meer in de weg staat om dit heerlijk vlees eens zelf te proberen.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »