Ossenhaas Uruguay

Nog geen reviews

Ossenhaas Uruguay

63,75

3 stuks op voorraad van dit gewicht
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Deze ossenhaas komt van graangevoerde runderen uit Uruguay. Uruguay staat bekend om zijn heerlijke zachte rundvlees. Deze runderhazen zijn 2/3, wat betekent dat ze mooi klein zijn. De ossenhazen hebben nog een vlies die je er makkelijk af kunt halen.

  • Herkomst: Uruguay
  • Houdbaarheid: 7 dagen na ontvangst
  • Gewicht: 1350 gram
  • Leveringsconditie: vers
  • Kiloprijs: €43.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees

BESCHRIJVING

Graangevoerde ossenhaas

Dit graangevoerde rundvlees komt uit Uruguay. Dit Zuid-Amerikaanse land staat bekend om haar rundvlees. Op de pampa's doen de runderen zich te goed aan gras op de uitgestrekte velden.

Zo verzekeren wij ons ervan dat de boeren goed met hun vee omgaan en dat alles in de allerbeste kwaliteiten naar Nederland verscheept worden.

De perfecte balans tussen het klimaat en de groene velden zorgen voor de ideale omstandigheden om runderen te houden. Dit alles proef je terug in de smaak en textuur van het vlees.

In Uruguay zijn er twee soorten runderen die het meest worden gebruikt binnen de vleesproductie: de Aberdeen Angus en de Hereford. Zij hebben alle vrijheid om rond te lopen over de pampa’s. Pampa’s zijn subtropische, natuurlijke graslanden in Zuid-Amerika. Het milde klimaat en de juiste vochtigheid dragen bij aan een uitstekende leefomgeving.

Hoewel de runderen hier in Nederland ook rond kunnen lopen, hebben ze op de pampa’s veel meer ruimte en kunnen zij dus ook meer bewegen. Daarnaast is er ook een verschil in het gras dat de dieren eten. In Uruguay wordt o.a. gebruik gemaakt van alfalfa en klaver. Dankzij de ruime hoeveelheid regen groeien de verschillende grassoorten tot lieshoogte. De runderen leven zo natuurlijk mogelijk en er wordt geen gebruik gemaakt van groeihormonen. Daarnaast worden de runderen niet bijgevoederd met maïs of graan. Dat merk je vervolgens weer aan de smaak en malsheid van het vlees.

Naast de hele ossenhaas en hele ribeye bieden we dit vlees ook gesneden én diepvries aan. Ons ossenhaas en ribeye assortiment vind je hier.

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »