Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
LeJean

Lamsbout gezaagd

11,59

De lamsbout is gezaagd van een lamsbout en bevat dus een klein stukje been met merg. Deze lamsbout gezaagd is ideaal voor wie op zoek is naar een forse, sappige “steak” van lamsvlees. Geweldig op de barbecue of in de pan met wat knoflook en rozemarijn.

Op voorraad (23)
- +
Voor 10:30u besteld, zelfde dag geleverd
Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Gratis afhalen in de winkel
Beschrijving Lamsbout gezaagd

Over de lamsbout gezaagd

De lamsboutschijf is gesneden van een lamsbout en bevat dus een klein stukje been. De lamsbout is sappig, vrij mager en toch vol van smaak. Het bot in deze lamsbout zorgt voor extra, zoetige smaak. Dit komt omdat het collageen (het bindweefsel tussen het vlees en bot) oplost als het langer gaart. Dit geeft een prachtige zoetige smaak af. Het stukje been zorgt ervoor dat de lamsboutschijf een iets langere bereidingstijd nodig heeft. Been is namelijk een slechte warmtegeleider. Het zorgt echter wel voor een unieke smaak door de aanwezige merg in het been.

Waar komt de lamsbout vandaan?

Bij LeJean komt het lamsvlees uit Nieuw-Zeeland. De lammeren uit Nieuw-Zeeland genieten van een vrij leven in uitgestrekte weides, waar ze volop ruimte hebben om vrij rond te lopen en te grazen op sappig gras. Ze worden 100% grasgevoerd, zonder gebruik van antibiotica. Dit resulteert in lamsvlees met een zoete smaak, een heerlijke bite en een malse textuur. Benieuwd naar meer informatie over onze smaakvolle lamsbouten? Hier vind je meer informatie.

Algemene bereidingswijze

Laat het lamsvlees een half uur uit de verpakking "ademen" en op temperatuur komen. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur en smelt een klont boter met een scheutje neutrale olie. Dep de lamsboutplakken droog met keukenpapier en maak enkele insnijdingen in het vetrandje om kromtrekken tijdens het bakken te voorkomen. Wrijf het vlees aan beide zijden in met zeezout en gemalen zwarte peper. Bak het lamsvlees eerst aan één zijde, houd het vlees in beweging met een tang. Herhaal aan de andere zijde. Braad het vlees in ongeveer 7 minuten mooi rosé. Plaats de lamsboutplakken op een warm bord en dek af met aluminiumfolie. Laat het lamsvlees ongeveer 5 minuten rusten alvorens te serveren.

Lamsbout gezaagd vanavond in huis

Als je op een werkdag voor 10:30 uur bestelt, ontvang je je bestelling meestal diezelfde avond al in huis! Heb je een vraag over de lamsbout, levering of iets anders? Elke werkdag staan we voor je klaar om je vragen te beantwoorden. Gebruik de chat, bel +31702017034 of stuur een e-mail naar [email protected].

 

Wij helpen je graag!
Stuur een e-mail [email protected]
1309 klanten geven ons een 9.3 op Kiyoh Kiyoh
Specificaties
  • Merk: LeJean
  • Artikelnummer: 4010114
  • Herkomst: Nieuw-Zeeland
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: € 28,99
  • Samenstelling: 100% Lamsvlees
LeJean Lamsbout gezaagd
Reviews Help ons en andere klanten door het schrijven van een review Geen reviews gevonden Je beoordeling toevoegen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account