Ierse Short rib Grasgevoerd

Nog geen reviews
| Plaats review

Ierse Short rib Grasgevoerd

28,79

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

De klassieker onder de Ribben! Intense, BEEF smaak, van Ierse grasgevoerde vleesdieren!

Meer informatie
  • Herkomst: Ierland
  • Houdbaarheid: minimaal 5 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 1200 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: € 17.99
  • Samenstelling: 100% Rundvlees

Waar komt dit vandaan?

BESCHRIJVING

Grasgevoerde Short rib

Het Ierse rundvlees heeft een sterke rode kleur, is fijnkorrelig, mooi gemarmerd en sappig en zacht, zelfs na het braden. Ons Ierse rundvlees komt uit het uitgestrekte weiland van Ierland. Door de ideale klimatologische omstandigheden op het eiland kunnen runderen van maart tot oktober genieten van een lange beweidingsperiode.

De grasgevoerde Short rib van LeJean weegt ca 1300 gram en is daarom goed geschikt om met 3 a 4 personen van te eten.

Algemene Bereidingstips

Beef ribs worden per 3 ribben rechtstreeks uit de ribbenkast gesneden en zijn ideaal voor Slow cooking op de bbq of in de oven. Na 8 tot 10 uur, ontvouwt zich het volle aroma. 

 

Temperatuur BBQ: 120 graden

Duur: variabel

Techniek: Direct/Indirect

  1. Laat het vlees 48 uur in de koelkast ontdooien
  2. Verwijderen membraan, deze zit aan de holle kant van de ribben, niet alles hoeft weg als het op het vlees maar weg is
  3. Smeer het vlees in met een rub (waarin zout is verwerkt), dit mag een stevige rub zijn met een goede smaak.
  4. Bereid de bbq voor om te roken 90 tot 120ºC. hoe lager hoe beter.
  5. Als rookhout kan je prima eiken, Hickory of kersenhout gebruiken. Doseer geleidelijk het rook hout. Direct alles toevoegen maakt het vlees bitter.
  6. Leg de Short rib op het indirecte deel
  7. Keer de Short rib niet om, en open de bbq alleen om rookhout toe te voegen
  8. Laat de ribs liggen tot je een sate prikker eenvoudig zonder weerstand tussen de botten kunt duwen. Dit kan uren duren.
  9. Bij een kerntemperatuur van 65 tot 70°C, gaat het vet smelten en kun je het vlees inpakken in aluminiumfolie en een paar klonten boter.
  10. Het ingepakte vlees kan vervolgens weer op het indirecte deel van de bbq, en laat deze doorgaren tot 90°C
  11. Verwijder het aluminiumfolie en laat het vlees 20 minuten rusten voor het aansnijden!

 

  • Intense Beef smaak
  • Super sappig
  • De klassieker onder de ribben!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »