Ibérico Buikspek zonder zwoerd

Nog geen reviews
| Plaats review

Ibérico Buikspek zonder zwoerd

19,75

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Het populaire Buikspek van het Iberico varken. Zonder zwoerd, mooie aromatische speklaag, nootachtig van smaak en uitzonderlijk mals. Deze buik is ideaal voor een low en slow bereiding.

Meer informatie
  • Herkomst: Spanje
  • Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 1000 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: € 15.19
  • Samenstelling: 100% Varkensvlees

Waar komt dit vandaan?

BESCHRIJVING

Ibérico

Het Ibérico-vlees van het Pata Negra-varken heeft een bijzonder intense en nootachtige smaak. Het is zichtbaar roder van kleur en wordt doorkruist met fijne vetadertjes vergelijkbaar mat Wagyu-runderen. Hierdoor is het vlees niet te vergelijken met conventioneel varkensvlees. Tijdens de mestperiode voeden de varkens zich naast kruiden en grassen met eikels. De eikels geven het vlees zijn sappigheid en uniek nootachtig aroma. Dit dieet zorgt voor het hoogste kwaliteitsniveau van Ibérico-varkensvlees. 

Buikspek

Varkensbuik of buikspek zit aan de onderkant van het varken. Gezouten, gedroogd en gerookt veel gegeten als ontbijtspek of spek. De varkensbuik van Iberisch varkensvlees is "rauw" meer geschikt om te grillen of te gebruiken voor stoofschotels.

Kenmerkend voor deze snit is het hoge vetgehalte. Maar laat dat je niet afschrikken, het is bekend dat vet een smaakdrager is en dat is bij buikspek niet anders! 

 

Trakteer uzelf op deze smaakbeleving die de Spaanse topgastronomie al lang heeft omarmd.

Oven bereiding

  1. Ontdooi het Buikspek in de koelkast gedurende 24 uur in de verpakking.
  2. Haal het vlees uit de koelkast, pak het uit, dep het droog.
  3. Maak kruislinks insnijdingen aan de vetkant 
  4. Bestrooi het buikspek royaal met een rub naar smaak en masseer het in.
  5. Zet de oven aan op een temperatuur van 120 ºC 
  6. Leg het Buikspek in een schaal in de oven met de vetkant naar boven
  7. Gaar tot een kerntemperatuur van 78 ºC
  8. Smeer het buikspek in met een mengsel van ketjap en honing en keer het product regelmatig om gedurende 20 minuten 
  9. Haal de schaal uit de oven dek af met alufolie en laat het buikspek 10-15 minuten rusten voor aansnijden.

Het Ibérico vlees van LeJean is afkomstig uit het Zuiden van Spanje. 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »