Hertenfilet Truffelmarinade
De Hertenfilet met truffelmarinade zijn 2 stukjes van ca. 125 gram per portie.
De Hertenfilet is gesneden uit de rug van het hert en rondom gevliesd, vervolgens zijn de filetstukken licht gemarineerd met een truffelmarinade. Het rijke truffelaroma past uitstekend bij de verfijnde smaak van de hertenfilet.
Vlees van edelherten - is wat we gewoonlijk associëren met hertenvlees. De donkerrode, bijna bruine kleur van het vlees is kenmerkend voor het hertenvlees. Hertenvlees bevat relatief weinig vet en bevat veel eiwitten, zink, selenium en vitamine B. Omdat het vlees een eigen smaak heeft, zijn intensieve kruiden en specerijen geschikt om te gebruiken.
Herten zijn sociale dieren en leven samen in groepen. Ze voeden zich met grassen, kruiden, bladeren en de schors van jonge bomen in het wild. Dit laatste kan ook aanzienlijke schade aan de bomen in de bossen veroorzaken. Gecontroleerde hertenjacht is daarom essentieel.
Algemene bereidingstips
- Ontdooi het gebraad in de koelkast gedurende 24 uur,
- Laat de hertenfilet minimaal 30 min voor bereiding afgedekt op kamertemperatuur komen.
- Haal de hertenfilet stukjes uit de verpakking
- Bak de hertenfilet rondom 4-5 minuten per kant.
- Laat het vlees nog 7 minuten rusten onder een theedoek voor het aansnijden
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 7010110
- Herkomst: Nieuw Zeeland
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
- Kiloprijs: € 42.45
- Samenstelling: 91.7% Hert, 7.7% marinade (koolzaadolie, zeezout, specerijen, truffelolie (extra virgine olijfolie, truffelaroma, 0.1% witte truffel) 0.1% zwarte truffel, palmvet, rozemarijn
