Doksa Masala is een kerrie soort, die veel gebruikt wordt in de Surinaamse keuken. Kerrie poeder is eigenlijk een melange van verschillende kruiden en specerijen. Masala betekent kruidenmengsel, wat per land of zelfs regio qua samenstelling kan verschillen. Masala vindt zijn oorsprong in India, maar is door de Hindoestanen overgebracht naar Suriname. Geurig en smaakvol voor o.a. roti, kip-, vlees- en visgerechten. Maar ook zeer geschikt voor gevogelte, zoals eend, en door groente en vega producten.
Recept voor Kipdijfilet in Baboe Doksa Masala (4 pers.)
Ingrediënten:
- 500 gram Kipdijfilet, in stukjes gesneden
- 1 el Doksa Masala (doe van te voren de Doksa Masala in een kom met water, zodat het een papje wordt)
- 1 bouillonblokje
- zout (naar smaak)
- 1 middelgrote ui, in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, in kleine stukjes gesneden of geperst
De bereiding
1. Doe 2 el olie in de pan en laat heet worden.
2. Voeg de uien toe en laat dit lichtbruin fruiten. Doe de knoflook erin.
3. Zet het vuur laag, zodat het mengsel niet kan aanbranden. Laat het lichtbruin worden.
4. Voeg nu de Doksa Masala en bouillonblokje toe en fruit dit mee (ca. 1-2 min.)
5. Doe de kip in de pan en zet het vuur op 3 kwart hoog. Roer het geheel goed door en doe de deksel op de pan. Laat het niet aanbranden. Als het eigen vet van de kip bijna verbrandt, voeg er dan een kopje water bij.
6. Laat het 20 min. zachtjes koken. Proef of de smaak goed is en voeg evt. zout naar smaak toe.
7. Na 10 min. is de kip gaar en zet je het vuur uit.
8. Eet smakelijk!
- Merk: Baboe
- Artikelnummer: 8010116
- Geschikt voor: Roti, kip-, vlees-, visgerechten, gevogelte (eend) en lamsvlees. Ook goed te gebruiken in groente en vega producten.
- Herkomst: Nederland
- Samenstelling: Kurkuma, koriander, komijn, fenegriek, mosterdzaad, nigella, zwarte peper. Kan sporen van GLUTEN bevatten.
