Over de chuck short ribs
De chuck short rib is een klassieker onder de ribben! Zoals de naam het al zegt, ligt de chuck short rib tegen de schouder/nek aan. De short rib ligt juist dichter tegen de borst/brisket aan. Doordat de chuck short rib hoger ligt, is deze iets minder bevleesd dan de short rib. De smaak van rundvlees wordt onder andere bepaald door de marmering van het vlees. De chuck short ribs hebben een fijne marmering en zijn lekker sappig.
Waar komt de chuck short rib vandaan?
De chuck short rib maakt deel uit van ons Colorado River Black Angus assortiment afkomstig uit USA. De ribben hebben de typisch Amerikaanse BEEF smaak met een lichtzoet accent door de toevoeging van maïs in de voeding.
Algemene bereidingswijze
Door de grovere draad van het vlees raden we aan de ribs low & slow te bereiden in de barbecue, Smoker of in de oven. We leggen je hieronder uit hoe je de ribs het beste op de bbq kunt bereiden:
1. Laat het vlees 48 uur in de koelkast ontdooien.
2. Verwijder het membraan. Dit zit aan de holle kant van de ribben. Je hoeft niet al het membraan te verwijderen, het is belangrijk dat het membraam op het vlees weg is.
3. Smeer het vlees in met een stevige rub (onze favoriet: Pink Devil van No Rubbish).
4. Bereid de bbq voor om te roken. Zet de temperatuur op 90 tot 120 ºC. Hoe lager hoe beter.
5. Als rookhout kan je prima eiken, Hickory of kersenhout gebruiken. Doseer het rookhout geleidelijk. Als je alles meteen toevoegt, kan dit het vlees bitter maken.
6. Leg de chuck rib op het indirecte deel van de bbq. Leg de botten naar beneden.
7. Keer de chuck rib niet om, en open de bbq alleen om rookhout toe te voegen.
8. Laat de ribs liggen tot je een satéprikker eenvoudig zonder weerstand tussen de botten kunt duwen. Dit kan uren duren.
9. Bij een kerntemperatuur van 65 tot 70 °C gaat het vet smelten en kun je het vlees inpakken in aluminiumfolie en een paar klonten boter.
10. Het ingepakte vlees kan vervolgens weer op het indirecte deel van de bbq, en laat deze doorgaren tot 90 °C.
11. Verwijder het aluminiumfolie en laat het vlees 20 minuten rusten voor het aansnijden.
- Merk: LeJean
- Artikelnummer: 1030104
- Herkomst: USA
- Houdbaarheid: 4 maanden na ontvangst
- Leveringsconditie: Diepvries
- Kiloprijs: €28.99
- Samenstelling: 100% Rundvlees
