USA Chuck short ribs

Nog geen reviews
| Plaats review

USA Chuck short ribs

75,56

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Chuck short rib van 100 dagen graangevoerde Black Angus runderen uit USA!
Klassieker onder de ribben! Uniek stuk om low&slow te bereiden op de BBQ, Smoker of in de oven.

Meer informatie
  • Herkomst: USA
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 2500 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €28.29
  • Samenstelling: 100% Rundvlees

Waar komt dit vandaan?

BESCHRIJVING

Black Angus Chuck short ribs

De smaak van rundvlees wordt onder andere bepaald door de marmering van het vlees.

De chuck short rib maakt deel uit van ons Colorado River Black Angus assortiment afkomstig uit USA. De ribben hebben de typisch Amerikaanse BEEF smaak met een lichtzoet accent door de toevoeging van mais in de voeding. 

De chuck shortrib mag uiteraard niet ontbreken in ons assortiment. Zoals de naam het al zegt ligt de chuck short rib tegen de schouder/nek aan. De shortrib ligt juist dichter tegen de borst/brisket aan. Doordat de chuck short rib hoger ligt is deze iets minder bevleesd dan de short rib.

BBQ bereiding

  • Laat het vlees 48 uur in de koelkast ontdooien
  • Verwijderen membraan, deze zit aan de holle kant van de ribben, niet alles hoeft weg als het op het vlees maar weg is
  • Smeer het vlees in met een rub (waarin zout is verwerkt), dit mag een stevige rub zijn met een goede smaak.
  • Bereid de bbq voor om te roken 90 tot 120ºC. hoe lager hoe beter.
  • Als rookhout kan je prima eiken, Hickory of kersenhout gebruiken. Doseer geleidelijk het rook hout. Direct alles toevoegen maakt het vlees bitter.
  • Leg de Chuck rib op het indirecte deel
  • Keer de chuck rib niet om, en open de bbq alleen om rookhout toe te voegen
  • Laat de ribs liggen tot je een sate prikker eenvoudig zonder weerstand tussen de botten kunt duwen. Dit kan uren duren.
  • Bij een kerntemperatuur van 65 tot 70°C, gaat het vet smelten en kun je het vlees inpakken in aluminiumfolie en een paar klonten boter.(
  • Het ingepakte vlees kan vervolgens weer op het indirecte deel van de bbq, en laat deze doorgaren tot 90°C
  • Verwijder het aluminiumfolie en laat het vlees 20 minuten rusten voor het aansnijden!

 

De Chuck short rib

  • Fijnste marmering
  • Super sappig
  • De klassieker onder de ribben!

Door de grovere draad van het vlees raden we aan de ribs Low&Slow te bereiden in de barbecue, Smoker of in de oven.

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »