24 July 2017

Struisvogelhaas met krieltjes, coleslaw en honing-mosterdsaus

Met dit recept van de struisvogelhaas zet je een compleet hoofdgerecht op tafel! De struisvogelhaas is mals, sappig en heeft een licht zoete smaak. Samen met de krieltjes, coleslaw en honing-mosterdsaus maakt dit een perfect gerecht om een ieder mee te verassen!

Ingrediënten voor 4 personen

1 struisvogelhaas van ca. 500 g
5 ml balsamicoazijn
30 ml dijonmosterd
10 ml olijfolie

 

Voor de rub:

15 g suiker
5 g zeezout
2 g zwartepeperkorrels
5 g paprikapoeder
1 g gemalen koffie

 

Voor de krieltjes:

500 g krieltjes met schil
1 bosje rozemarijn
4 teentjes knoflook

 

Voor de saus:

125 ml kippenbouillon
125 ml slagroom
15 ml grove mosterd
10 ml honing

 

Voor erbij:

500 g coleslaw

  

  1. Doe alle ingrediënten voor de rub in een vijzel en wrijf fijn. Bestrijk de struisvogelhaas aan beide kanten met de balsamicoazijn en wrijf vervolgens in met de rub. Laat 2 uur in de koelkast marineren.
  2. Was intussen de krieltjes en dep ze droog. Ris de naaldjes van de rozemarijn en hak ze fijn. Pel de knoflook en hak fijn. Meng de rozemarijn en de knoflook met de krieltjes en peper en zout naar smaak en verpak ze in een groot stuk aluminiumfolie.
  3. Neem de struisvogelhaas uit de koelkast. Bestrijk met de mosterd en de olijfolie en laat ca. 10 minuten op kamertemperatuur marineren. Steek alvast de houtskool in de barbecue aan terwijl de haas marineert en stook, eventueel met een gietijzeren rooster, op tot een temperatuur van 250 °C.
  4. Roer voor de saus de kippenbouillon, de slagroom, honing en mosterd in een pannetje door elkaar.
    Breng op middelhoog vuur aan de kook en laat, onder regelmatig roeren, inkoken tot sausdikte. Breng
    de saus op smaak met zout. 
  5. Leg de struisvogelhaas op het rooster, leg het pakketje met krieltjes ernaast en sluit
    de deksel van de barbecue. Gril de haas enkele minuten. Keer om en gril nogmaals enkele minuten tot een
    kerntemperatuur van 58 °C (voor medium-rare) is bereikt.
  6. Snijd de struisvogelhaas in mooie plakjes en serveer samen met de krieltjes, coleslaw en de honing-mosterdsaus.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »