Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
23 May 2019

Ossenhaas met Hummus

Snel klaar recept, heerlijk zachte ossenhaas biefstuk

 

Ingrediënten;

Voor 2 personen

2 stuks Ossenhaasbiefstuk

2 EL olijfolie

3 TL groene peperkorrels

1/2 TL fijn zout

3 TL Sumak (te koop bij AH)

400 gr kikkererwten (blik)

2 EL tahin (AH)

1 Citroen, uitgeperst

1 teen geperste knoflook

 

 

Voorbereiding;

 

Haal het vlees 1 a 2 uur van te voren uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen.

Verdeel in een vijzel de groene peperkorrels, zout en 2 theelepels sumak. Vijzel het fijn en verdeel over het vlees en bedek alle kanten.

Laat het vlees 10 minuten rusten op kamertemperatuur.

Meng de kikkererwten, tahin, citroensap, knoflook en resterende sumak, zeezout schilfers en vers gemalen peper in een blender tot een smeuïge massa.

 

Bereiding;

 

Verhit olie in een koekenpan of braadpan of steek de BBQ aan.

Grill de ossenhaas biefstukken 3- 4 minuten per kant. Haal ze uit de pan en laat ze 5 minuten in aluminiumfolie rusten.

Maak de borden op met de hummus en leg de ossenhaas biefstuk daarbovenop.

Voeg naar behoefte verse salade toe en wat gesneden rode ui.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »