Schrijf u in voor onze wekelijkse aanbiedingen
Get the latest updates, news and product offers via email
Abonneer
19 August 2019

Hamburger-Italiaanse bol

Sappige Black Angus Burger op een Italiaanse bol met cheddar en uitgebakken spek.

Ingrediënten;

Voor 5 personen;

5 Black Angus runderburgers

5 plakjes cheddar kaas

10 plakjes gerookt ontbijtspek

5 Italiaanse bollen

200 ml olijfolie

20 gr Italiaanse kruiden

Gemalen peper

Gemalen zeezout (naar smaak)

100 gr gemengde sla

2 (vlees)tomaten

 

Voorbereiding;

Laat de burgers bij voorkeur ontdooien in de koelkast 1 dag van te voren.

Te weinig tijd, ontdooi de burgers gedurende 2 uur los van elkaar onder plastic folie op het aanrecht.

Steek de BBQ aan, of bereidt de burgers in een (gril)pan

Verwarm de oven voor op 200 graden indien u geen BBQ gebruikt.

Bereiding;

Maak van de olijfolie, Italiaanse kruiden, gemalen peper en gemalen zeezout een mengsel in een brede soepkom of diep bord.

Bak het gerookte ontbijtspek knapperig. Leg dit op een stevig stukje keukenpapier weg.

Snij de Italiaanse bollen doormidden en doop de onder en bovenkant in het oliemengsel.

Plaats de Italiaanse bollen op een rooster en bak ze in 3-4 minuten in de oven licht krokant, of leg de bollen zeer kort op het hete rooster van de BBQ en rooster ze in ca 1-2 minuten krokant.

Leg de broodjes apart weg en bereidt de graangevoerde Black Angus hamburgers op de BBQ of in de (gril)pan gedurende ca 3 minuten per kant.

Leg de laatste minuut de cheddar kaas plakjes op de burger en laat het rustig smelten op de burger.

Maak de broodjes op, leg eerst de burgers op de onderzijde, 1 a 2 plakjes ontbijtspek op de burger en garneer met beetje gemengde sla en/of tomaat.

Laat sauzen achterwege, de burgers hebben al veel smaak!

Eet smakelijk,

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »