29 May 2018

Gegrilde skirt steak met cacaorub & gegrilde mais

Ingrediënten voor 4 personen

1 graangevoerde skirt steak van ongeveer 950 g

4 el olijfolie

50 g boter

4 maiskolven

 

Voor de rub:

2 el cacaopoeder

3 el donkere basterdsuiker

3 tl cayennepeper

2 tl knoflookpoeder

2 tl gemalen kruidnagel

4 tl gemalen koriander

2 el zout

1 tl zwarte peper

 

Gegrilde skirt steak met cacaorub & gegrilde mais

 

Skirt steak een stuk vlees met geweldig veel smaak. Het vlees heeft een grove draad die je ook terug ziet bij bijvoorbeeld de flap meat (bavette). De skirt steak of inside skirt ligt alleen iets verder naar de achterkant van het rund. Voor je een skirt steak gaat grillen haal je eerst het vlies wat op het vlees zit eraf. Dit vlies zorgt ervoor dat het vlees goed de sappen vast kan houden. Gril het niet mee want dat maakt het vlees niet malser.

 

Bereiding

 

  1. Haal de skirt steak uit de koelkast, verwijder de verpakking en laat het vlees op temperatuur komen.
  2. Steek intussen de barbecue aan en verwarm, bij voorkeur met een gietijzeren rooster, tot een temperatuur van 220 ˚C. Meng de ingrediënten voor de rub door elkaar.
  3. Dep de skirt steak droog met keukenpapier en snijd doormidden (of op maat) zodat de steak op je barbecue past. Bestrijk het vlees aan beide kanten met de olijfolie. Bestrooi royaal met de rub en wrijf de rub in het vlees door het aan te drukken.
  4. Smelt de boter. Leg de maiskolven aan de zijkant van het rooster en bestrijk ze met de boter. Leg de skirt steak in het midden van het rooster en sluit de deksel van je barbecue. Gril het vlees circa 1 minuut, keer om en gril nogmaals 1 minuut. Keer het vlees opnieuw om en gril weer ongeveer 1 minuut. Keer het vlees weer en gril tenslotte nog 1 minuut. Door het vlees steeds te keren voorkom je dat de suiker in de rub verbrand. Sluit tussendoor wel steeds de deksel van je barbecue.
  5. Keer de maiskolven en bestrijk ze opnieuw met boter. Haal de steak uit je barbecue en dek losjes af met aluminiumfolie. Laat het vlees ca. 10 minuten rusten en gril de mais intussen rondom mooi bruin door deze regelmatig te keren en steeds met wat boter te bestrijken.
  6. Snijd het vlees op de draad in mooie plakjes en serveer de mais erbij.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »