06 March 2019

Flammkuchen van de BBQ met hertenfilet

Eenvoudig te bereiden met hertenfilet uit Nieuw-Zeeland

Ingrediënten voor 1 flammkuchen;

 

Voor de bodem;

300 gram bloem

4 gram instant gist (droge gist)

snuf zout

180 ml lauwwarm water

2 el olijfolie

 

Voor de topping;

140 g smeerkaas

100 g Cervena hert (hertenfilet gevliesd, Silver Fern Farms)

1 grote kastanjechampignon

¼ rode ui

4 pijpjes bieslook

 

Voorbereiding;

Doe de bloem, zout en gist in een kom (zout en gist niet mengen) Voeg water en olie toe en kneed het deeg in ca. 15 minuten met de keukenmachine tot een soepel deeg.

Deeg moet soepel en elastisch zijn, na kneden kun je een vliesje trekken welke niet breekt (en je de krant doorheen kunt lezen)

Laat het deeg ongeveer 30 minuten onder een vochtige doek op kamertemperatuur rijzen tot het volume verdubbeld is.

Rol het deeg uit tot ongeveer 1 cm. Hoe dunner hoe krokanter de flammkuche.

 

Steek de houtskool in je barbecue aan en richt deze in voor indirecte bereiding. Leg een pizzasteen op het rooster en breng de barbecue naar een temperatuur van 250 ˚C.

 

Bereiden;

Besmeer intussen de flammkuchenbodem met de achterkant van een lepel met een gelijkmatig laagje smeerkaas; houd hierbij een centimeter van de rand van de bodem vrij.

Snijd de hertenfilet en de kastanjechampignon in dunne plakjes. Pel de rode ui en snijd in dunne reepjes. Knip de bieslook fijn. Verdeel al deze ingrediënten over de met smeerkaas besmeerde flammkuchenbodem.

Laat de flammkuchen met behulp van een pizzaschep op de pizzasteen glijden en sluit de deksel van je barbecue. Bak de flammkuchen in 6-8 minuten goudbruin en krokant.

 

TIP

Houd je van heel hartig? Snijd dan nog 3 ansjovisfilets in stukjes van 1 centimeter en verdeel met de overige ingrediënten over de bodem voordat je deze gaat bakken.

 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »