23 April 2018

Carpaccio van gerookte hertenfilet met meloensalade

Ingrediënten voor 4 personen

500 g Cervena hertenfilet, ontvliesd

1 honingmeloen

1 komkommer

75 g waterkers of veldsla

 

Voor de dressing:

4 el extra vierge olijfolie

1 el wittewijnazijn

½ el honing

½ el grove mosterd

 

Koop jouw hertenfilet hier!

Hertenfilet

Hertenvlees is al lang geen seizoensproduct meer. Dit komt onder andere doordat het hertenvlees vanuit Nieuw-Zeeland een hele toegankelijke smaak heeft. De herten zijn niet ouder dan 1,5 tot 2 jaar oud. Hierdoor is het vlees extra mals. Met de hertenfilet kan je echt alle kanten op, dat blijkt maar weer eens uit dit recept. De filet komt van de rug van het hert en is samen met de haas het meest exclusieve deel van het hert. Het vlees is uitermate mals en sappig. 

Carpaccio van gerookte hertenfilet met meloensalade

 

Je kunt de hertenfilet het beste een dag van tevoren roken. Laat afkoelen en bewaar tot serveren in plasticfolie in de koelkast. Omdat je er dunne plakjes van snijdt komen ze snel op temperatuur.

 

Bereiding

  1. Steek de barbecue aan en verwarm, zonder rooster en indirect, tot een temperatuur van ongeveer 90 ˚C.
  2. Strooi twee handjes kersenhoutsnippers op de gloeiende houtskool. Leg het rooster in je barbecue en leg hier de hertenfilet op. Sluit de deksel van je barbecue en laat de filet 25-30 minuten garen tot deze een kerntemperatuur van 46 ˚C heeft bereikt.
  3. Haal de hertenfilet uit je barbecue en laat afkoelen. Wikkel in plasticfolie en bewaar tot vlak voor serveren in de koelkast.
  4. Halveer voor serveren de meloen en schep het zaad eruit. Steek met een meloenboor bolletjes van het vruchtvlees. Schil de komkommer en halveer deze in de lengte. Schraap de zaadlijsten er met een theelepel uit en schil met behulp van een dunschiller mooie dunne linten van het vruchtvlees. Klop de ingrediënten voor de dressing met peper en zout naar smaak door elkaar.
  5. Snijd de gerookte hertenfilet in zo dun mogelijke plakjes en verdeel ze dakpansgewijs over de borden. Bestrooi met peper en zout. Meng de komkommerlinten met de waterkers of veldsla, verdeel met de meloenbolletjes over de hertenfilet en besprenkel met de dressing.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »