05 July 2021

Buffalo burgers met knoflook-kerrie mayo

Met Dutch BBQ Gouda Buffalo kaas maak je in een handomdraai van een gewone hamburger (ook best lekker hoor…) eenvoudig een smeuïge Premium Buffalo Burger. Lees hier hoe je dat doet!

Ingrediënten

- 4 Black Angus hamburgers (8 voor dubbele burgers)
- 2 paprika’s in plakken gesneden
- 2 grote uien in plakken van ongeveer 0,7 mm
- 4 plakken Dutch BBQ Gouda Buffalo 50+ kaas
- 100 gram gepelde walnoten
- 8 stevige plakken donker desembrood


Voor de knoflook-kerrie mayo

- 2 el mayonaise
- 2 el Griekse yoghurt
- 2 tenen knoflook, gepureerd
- 2 el bieslook, gesnipperd 
- 1 el pittige kerriepoeder

 

 

Laat de plakken zachte natuurgerijpte Gouda-stijl buffelkaas mooi over je hamburger smelten. Een ideale hamburger! Wil je de hamburgers wat stoerder aankleden? Gebruik dan donker desembrood en extra walnoten. 


Bereiding

1. Meng alle ingrediënten voor de knoflook-kerrie mayo in een schaaltje en zet in de koelkast.
2. Stook je barbecue met het hitteschild en een gietijzeren rooster op tot 200 °C.
3. Rooster de plakken paprika en ui tot ze zacht zijn en beginnen te kleuren.
4. Grill de hamburgers goudbruin en met mooie grillstrepen. Als je ze aan beide zijden heb gegrild, draai ze dan nog eenmaal om.
5. Leg een paar walnoten op de burger en bedek het met een mooie plak buffelkaas.
6. Tijd om te stapelen: besmeer een stuk brood dat net iets groter is dan de hamburger met de zelfgemaakte knoflook-kerrie mayo. Leg vervolgens de gegrilde uiringen en gerilde paprika erop. Dan de buffalo cheese burger, en dan weer kerriesaus, gegrilde ui en paprika. Ga je voor een dubbele hamburgertoren? Herhaal het dan nog eenmaal.
8. Leg het tweede broodje erop en steek een scherp mes van boven naar beneden in om de hamburger bij het serveren bij elkaar te houden.
7. Serveer er eventueel nog wat gegrilde paprika en ui naast. 

Tip: deze hamburger is erg lekker met een frisse salade van jonge bladsla en eetbare bloemen met een mooie olijfolie en wat balsamicoazijn. Voeg eventueel ook nog wat paprika, kaas en ui aan de salade toe.


Eet smakelijk!  

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »