15 October 2019

Culinaire Wild seizoen is weer begonnen

Donkere dagen met heerlijk wild van LeJean

Het wild seizoen heeft altijd iets speciaals. De dagen worden korter en het is een periode waarin je tegoed kunt doen aan een heerlijke hazenrug, wildstoof, hertenhaas, fazant of andere wild producten.

Wild is gezond, caloriearm rijk aan ijzer en eiwitten.

Wild is eigenlijk het gehele jaar door bestelbaar en we spreken daarom tegenwoordig van een culinair wildseizoen welke start op 15 oktober.

Voor jagers gelden er strikte regels en zij beheren de flora en fauna. Voor Nederland maar ook binnen Europa is dit strikt geregeld.

LeJean verkoopt zijn wild producten het gehele jaar door, een heerlijke reebout kan zo ook  in de zomer op de BBQ of grill.

Bakken, grillen, roosteren, stoven, stomen. Wild is geschikt voor alle bereidingswijzen. Ook heel fijn: wild combineert met tal van smaken, bijvoorbeeld met noten en paddenstoelen.

Wild hoeft niet droog of sterk te smaken, eet u voor het eerst een stukje wild, begin dan eens met een hertenbiefstukje. Deze is eenvoudig te bereiden en zacht van smaak.

Weetje; LeJean verkoopt het gehele jaar door hertenvlees uit Nieuw-Zeeland. Deze herten komen van de hertenboerderij en worden niet geschoten. Hierdoor is het vlees malser dan wilde herten en heeft het een mindere "wild" smaak.

Kijk bij onze blog over Nieuw-Zeeland naar het hele verhaal.

De komende weken zullen wij regelmatig nieuwe recepten met wild plaatsen op de receptenpagina.

De eerste staat online, fazant op z'n Maleisisch door Chef Norman Musa inclusief een filmpje van de bereiding.

Heeft u specifieke vragen over ons wild, herkomst en bereidingstips? Laat het ons weten we helpen u graag verder.

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »