Gratis verzending v.a. 60,00
Kies je eigen bezorgmoment
Bezorging tussen 17:00-22:30 uur
9.3Kiyoh
Toegevoegd aan winkelwagen
Bewerk winkelmandje Ga verder met winkelen
Wat zijn Black Angus short ribs?

Wat zijn Black Angus short ribs?

minuten lezen

Wat zijn Black Angus short ribs?

Short ribs, ook wel runderribben genoemd, zijn eigenlijk de spareribs van een rund. Er zijn twee soorten spareribs van een rund, namelijk de chuck short ribs en de short ribs. 
Chuck short ribs komen van de nek en schouder van de rund. Dit stuk vlees bevat vier ribben. Short rib liggen meer tegen de borst van de rund aan. De short rib bevat drie ribben en meer vlees dan de chuck short rib.
Flat ribs, oftewel plate ribs, is een algemene benaming voor het gehele stuk vlees. Dit bestaat ook uit vier ribben.

Zowel de chuck short ribs als de short ribs bevat nog de botten. Bij de short ribs ligt het vlees als het ware op de botten. Dit geeft een heerlijke smaak aan het vlees. Short ribs zonder ribben wordt ook wel een klapstuk genoemd.

Waar komt de short rib vandaan?

Bij LeJean vind je twee soorten short ribs: de Black Angus short ribs en de Ierse short ribs
De Black Angus short ribs komen van - je raadt het misschien al - Black Angus runderen uit Australië. Hier leven de runderen buiten op gigantische landschappen en in schone lucht. Daarnaast krijgen de runderen minimaal 100 dagen graan gevoerd, wat zorgt voor extra marmering en dus extra mals vlees. Dit rundvlees valt onder het Angus Pure merk, wat staat voor premium kwaliteit, malsheid, sappigheid, smaakbeleving en prachtige marmering. Wil je meer weten over het merk? Je leest het hier.
De andere short ribs komen van Ierse runderen die van maart tot oktober genieten van het buitenleven. Deze runderen zijn 100% grasgevoerd.

Hoe bereid je short ribs?

Door de prachtige hoeveelheid intramusculair vet, de dunne lijntjes die door het vlees lopen, zijn de short ribs ideaal om low & low te garen. Dit kan in de oven, maar onze favoriete bereidingswijze is op de barbecue. Het kan uren duren voordat de short ribs goed zijn, maar daarna kun je genieten van supermals én supersappig vlees. 
Het is misschien wat lastig in te schatten hoeveel short rib je per persoon moet bereiden. We raden aan om zo'n 1500 gram short ribs te maken voor 4 personen.

Algemene bereiding short ribs op de bbq
Laat de short ribs eerst 48 uur voor bereiding in de koelkast ontdooien. Haal ze minimaal een uur voor bereiding uit de koelkast. Verwijder vervolgens het vliesje aan de holle kant van de ribben met een scherp mesje. Smeer de ribs daarna goed in met een stevige rub (weet je niet welke rub je moet kiezen? Probeer eens onze favoriet: Beef BBQ Chief van Natural Spices).
Bereid de bbq dan voor om te roken op 90 tot 120 ºC. Hoe lager hoe beter. Doseer het rookhout geleidelijk over de bbq. Let op: als je het houtskool in één keer toevoegt, kan dit het vlees bitter maken.
Als de bbq klaar is om te beginnen, kunnen de short ribs dan op het indirecte deel (met de botzijde richting het rooster) gelegd worden. Steek een kerntemperatuurmeter in het dikste gedeelte van het vlees en sluit de deksel. De short ribs hoeven niet omgedraaid te worden, dus laat de deksel zo veel mogelijk dicht. Vergeet echter niet soms wat rookhout toe te voegen. 
Hebben de short ribs een kerntemperatuur van 65 tot 70 °C bereikt? Dan kun je kun je het vlees inpakken in aluminiumfolie. Voeg daarbij een paar klonten boter toe. Leg het ingepakte vlees vervolgens weer op het indirecte deel van de bbq, en laat deze doorgaren tot 90 °C. Verwijder daarna het aluminiumfolie en laat het vlees 20 minuten rusten voor het aansnijden.

Recepten met short ribs
Wil je een keer iets anders proberen dan een dry rub? Probeer dan eens short ribs in bier te stoven! Het recept vind je hier. Mocht je geen barbecue hebben of geen zin hebben om de barbecue aan te zetten, kun je de short ribs in de oven bereiden (met een heerlijke honing glaceer). Hier leggen we je uit hoe je dat doet.

Short ribs koop je bij LeJean

Heb je zin in short ribs gekregen? De lekkerste short ribs kun je kopen bij LeJean. Extra leuk: de hele maand juni zijn de Black Angus short ribs in de aanbieding! Als je voor 10:30 uur bestelt, kan je de ribs dezelfde avond al in huis hebben. Heb je nog vragen? Neem dan gerust contact op met ons op, door te bellen met 070-2017034 of kom langs in onze winkel. 

Delen
Categorieën
Dagelijks vlees Rund Varken Gevogelte Wild Lam Exotisch Seafood Halal BBQ Toebehoren ★ Actie ★ Klantenservice Mijn account