24 June 2017

Big Green Egg Flavour Fair

Ieder jaar organiseert Big Green Egg een jaarlijkse Flavour Fair. Een evenement waar ingrediënten, ambacht en bereidingen op de Big Green Egg centraal staan en waar volop kan worden geproefd. Als team van LeJean konden wij natuurlijk niet achter blijven om hier ons heerlijke vlees te laten proeven. Zondag 18 juni waren wij dan ook present bij Big Green Egg's Flavour Fair in Beesd. Ben je benieuwd naar onze ervaring van dit evenement? Die lees je hieronder!

 

Foodliefhebbers opgelet!

Honderden liefhebbers van de Big Green Egg bij elkaar, met één gezamenlijke passie: Food!

De Flavour Fair is dan ook een evenement waar zowel je geur- als smaakpapillen op hol slaan. Vele professionals delen hier er hun passie en kennis met de aanwezige foodies, zo ook LeJean.

 

 

De uitdaging

750 kleine gerechtjes maken voor de bezoekers. Wij kozen voor een overheerlijke struisvogelsteak met krieltjes, frisse coleslaw salade en honing-mosterdsaus. Om je een idee te geven van wat er op zo’n dag doorheen gaat, hieronder een globaal overzicht van de ingrediënten die daar voor nodig waren;

  • 40 kg struisvogelhaas
  • 30 kg krieltjes
  • 25 kg coleslaw (handgesneden!)
  • 12 liter saus

Wilt u dit gerecht thuis maken? Klik hier voor het recept.

 

 

Het resultaat?

Veel tevreden bezoekers die kennis hebben gemaakt met struisvogelvlees uit Zuid-Afrika van LeJean. Wat een hoop positieve reacties heeft dat opgeleverd!

Het is dan ook erg smakelijk vlees, dat bijna geen vet bevat. Het is bijzonder mals en past goed in de huidige trend van gezond en licht eten. Een ware delicatesse dus.

Wij gebruikten de haasjes, een erg zacht deel van de struisvogel. Het is erg geschikt om te bereiden op de BBQ, maar kan natuurlijk ook gewoon in de (grill)pan of oven.

Je kunt de struisvogelhaas natuurlijk ook vinden in het assortiment van LeJean!

 

 

Volgend jaar weer!

Het was een bijzonder speciale dag voor de liefhebbers van onder andere goed en lekker vlees van de Big Green Egg! De volgende Flavour Fair staat gepland op zondag 17 juni 2018. Wij zijn zeker weervan de partij! Kom je ook? 

Laat een reactie achter

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »