Entrecote USA Black Angus Prime

Nog geen reviews
| Plaats review

Entrecote USA Black Angus Prime

16,45

  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Deze Black Angus Entrecote van USA runderen zijn minimaal 120 dagen graangevoerd.
De vetlaag aan de bovenzijde geeft een heerlijke extra smaak. Bak kort en heet en laat het voor het opdienen goed rusten. Eet smakelijk!

Meer informatie
  • Herkomst: Verenigde Staten
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 250 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries / Quickfrozen
  • Kiloprijs: €46.97
  • Samenstelling: 100% USA Prime Rundvlees

Waar komt dit vandaan?

BESCHRIJVING

Grainfed Black Angus entrecote

Ons Amerikaanse rundvlees komt van de Colorado River in het zuidwesten van Amerika. De Black Angus runderen worden met grote zorg grootgebracht in de rauwe natuur en de natuurlijke weilanden tussen de Colorado River en de South Platte River. 

Na drie jaar op de rivierbedding worden de runderen voor ten minste 120 dagen naar een weidegrond verplaatst. Deze periode krijgen de dieren een uitgebalanceerd dieet van graan- en mais om het vlees zijn authentieke en superieure marmering te geven, dit wordt ook wel "Grainfed rundvlees" genoemd. De marmering geeft het rundvlees een uitzonderlijke malsheid en smaak. In combinatie met een soortspecifieke opfok en het beste voer, is ons Amerikaanse rundvlees precies goed voor veeleisende fijnproevers.

Waar komt de Entrecote vandaan?

De Entrecote is een fijne spier die over de ribben tegen de rugwervels ligt met een vetrandje. Dit vetrandje is zeer bepalend voor de smaak. Daarom wordt met klem aangeraden om dit vetrandje nooit voor de bereiding te verwijderen. Onze entrecôte wordt uitsluitend gesneden uit de dunne lende. 

Algemene Bereidingstips

  1. Ontdooi de Entrecote in de koelkast gedurende 24 uur.
  2. Laat het vlees voor bereiding goed op kamer temperatuur laten komen (haal uit de koelkast minstens 30min voor bereiding).
  3. Verwarm de oven voor op 110 graden.
  4. Bestrooi de Entrecote naar smaak met een rub en/of zout en peper
  5. Doe olie en roomboter in een pan en bak de ribeye aan alle kanten mooi bruin.
  6. Plaats de Entrecote in een braadslede en plaats deze in de voorverwarmde oven
  7. Temperaturen
    • Rare 50-52
    • Medium rare 55-58
    • Medium 60-63, verder garen dan medium is zonde en af te raden.
  8. Laat de Entrecote 5 minuten tot “rust” komen onder een theedoek of aluminiumfolie

 

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »