Argentijnse Biefstuk

Nog geen reviews

Argentijnse Biefstuk

4,45

35 stuks op voorraad van dit gewicht
  • Gratis verzending vanaf €50
  • Kies je eigen bezorgmoment of kom afhalen in onze winkel

Argentijnse biefstukken, door onze vak-slagers op maat gesneden en direct per stuk vacuüm ingevroren.
Handig voor de voorraad la, per stuk verpakt ✔️

  • Herkomst: Argentinië
  • Houdbaarheid: 6 maanden na ontvangst
  • Gewicht: 200 gram
  • Leveringsconditie: Diepvries
  • Kiloprijs: €35.66
  • Samenstelling: 100% Rundvlees

BESCHRIJVING

Rump steak

De rumpsteak wordt in de volksmond ook wel lende biefstuk genoemd. Het is een prachtige, malse steak die bijna door kan gaan voor een tournedos. Dit komt omdat de runderen waarvan deze steaks zijn gesneden, een goed leven hebben gehad en vrij hebben kunnen rondscharrelen op de uitgestrekte grasvlaktes in Argentinië.

In Argentinië zijn er twee soorten runderen die het meest worden gebruikt binnen de vleesproductie,  de Aberdeen Angus en de Hereford. Zij hebben alle vrijheid om rond te lopen over de pampa’s. Pampa’s zijn subtropische, natuurlijke graslanden in Zuid-Amerika. Het milde klimaat en de juiste vochtigheid dragen bij aan een uitstekende leefomgeving.

Hoewel de runderen hier in Nederland ook rond kunnen lopen, hebben ze op de pampa’s veel meer ruimte en kunnen zij dus ook meer bewegen. Daarnaast is er ook een verschil in het gras dat de dieren eten in Argentinië en in Nederland. In Argentinië wordt o.a. gebruik gemaakt van alfalfa en klaver. Dankzij de ruime hoeveelheid regen groeien de verschillende grassoorten tot lieshoogte. De runderen leven zo natuurlijk mogelijk en er wordt geen gebruik gemaakt van groeihormonen. Daarnaast worden de runderen niet bijgevoederd met mais of graan. Dat merk je vervolgens weer aan de smaak en malsheid van het vlees.

 

De biefstukken zijn per stuk vacuüm verpakt.

 

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »