Masala is een kerrie soort, die veel gebruikt wordt in Surinaamse gerechten. Kerrie poeder is eigenlijk een melange van verschillende kruiden en specerijen. Masala betekent kruidenmengsel, wat per land of zelfs regio qua samenstelling kan verschillen. Masala vindt zijn oorsprong in India, maar is door de Hindoestanen overgebracht naar Suriname. Zeer geschikt voor o.a. roti, kip-, vlees- en visgerechten. Maar ook zeer geschikt voor gevogelte, zoals eend, en door groente en vega producten. Heerlijk en smaakvol, dè lekkerste kerrie!
Recept voor Kipdijfilet in Baboe Masala (4 pers.)
Ingrediënten:
- 500 gram Kipdijfilet, in stukjes gesneden
- 1 el Baboe Masala (doe van te voren de Masala in een kom met water, zodat het een papje wordt)
- 1 bouillonblokje
- zout (naar smaak)
- 1 middelgrote ui, in stukjes gesneden
- 2 teentjes knoflook, in kleine stukjes gesneden of geperst
- 1/2 peper, indien je van pittig houdt. Of kies voor Baboe Doksa Masala, als je van meer pit houdt.
De bereiding
1. Doe 2 el olie in de pan en laat heet worden
2. Voeg de uien toe en laat dit lichtbruin fruiten. Doe de knoflook erin, met indien gewenst de halve peper.
3. Zet het vuur laag, zodat het mengsel niet kan aanbranden. Laat het lichtbruin worden.
4. Voeg nu de Masala en bouillonblokje toe en fruit dit mee (ca. 1-2 min.)
5. Doe de kip in de pan en zet het vuur 3 kwart hoog. Roer het geheel goed door en doe de deksel op de pan. Laat het niet aanbranden.Als het eigen vet van de kip bijna verbrandt, voeg er dan een kopje water bij.
6. Laat het 20 min. zachtjes koken. Proef of de smaak goed is en voeg evt. zout naar smaak toe.
7. Na 10 min. is de kip gaar en zet je het vuur uit.
Eet smakelijk!
- Merk: Baboe
- Artikelnummer: 8010117
- Geschikt voor: Roti, kip-, vlees-, visgerechten, gevogelte (eend), lamsvlees, groente en vega producten.
- Herkomst: Nederland
- Samenstelling: Kurkuma, koriander, komijn, fenegriek, mosterdzaad, nigella, zwarte peper. Kan sporen van GLUTEN bevatten.
